BES Nedir? Nasıl İptal Edilir? BES İptal Numarası

Bireysel Emeklilik Sisteminin açıklaması incelendiği zaman emeklilerin kendilerini güvence altına almak için uyguladıkları bir sistem ile karşılaşılmaktadır. Bireysel Emeklilik Sisteminden yararlanmak için belirli şartların yerine getirilmesi gerekir. Bu şartları yerine getiren kişiler Bireysel Emeklilik Sistemine katılarak birikim yapabilir ve emekli maaşlarına ek olarak destek alabilirler.

BES’e katıldıktan sonra herkesin cayma ve iptal hakkı bulunur. Bu cayma ve iptal hakkından yararlanmak için de yine belirli kurallara tabi olarak hareket etmek gerekir. Bireyse Emeklilik Sisteminden çıkmak isteyen kişilerin başvurularını doğrudan BES başlatılan yere iletmeleri gerekir.

BES Nasıl İptal Edilir?

BES iptali yapmak için izlenmesi gereken adımlar bulunmaktadır. İlgili adımlar izlendikten sonra bireysel emeklilik sisteminden kolayca çıkılabilir. Bu süreçte bir kayıp yaşamak istenmiyor ise bireysel emeklilik sisteminden çıkmak için belirlenen yasal sürecin takip edilmesi gerekir. Yasal sürecin dışında sistemden çıkılmak istendiği zaman banka tarafından belirli oranlarda kesintiler yapılabilmektedir.

Yatırılan ana paranın hepsini geri alabilmek için yasal süreç içerisinde iptal yapılması tavsiye edilmektedir. Bireysel emeklilik sisteminde belirlenen yasal süreç 45 gündür. Başvuruyu takip eden 45 gün içerisinde kişiler eğer isterler ise hesaplarından vazgeçerek bireysel emeklilik sistemi cayma haklarını kullanabilir. Bu süre içerisinde iptal yapıldığı zaman yatırılan ana parada kesinti olmadan geri alma yapılabilir.

BES İptal Numarası Nedir?

bes iptal numarasi nedir

BES iptal numarası iptal işlemi yapıldıktan sonra takip süreci için verilen bir telefon numaradır. BES iptali yaptırmak için ise aranması gereken bazı telefon numaraları bulunur. İlgili telefon numarası üzerinden işlem yapıldığı zaman takip yapılabilmesi için bireysel emeklilik sistemi kayıt numarası üzerinden hareket edilir. Bireysel emeklilik sisteminden çıkmak isteyen kişilerin araması gereken telefon numaraları farklılık göstermektedir. Bireysel Emeklilik Sistemi için en sık tercih edilen platformlar ve bu platformların telefon numaraları şu şekildedir:

  • Garanti Bireysel Emeklilik Sistemi telefon numarası: 444 03 36
  • Yapı ve Krediler Bireysel Emeklilik Sistemi telefon numarası: 444 04 44
  • Yapı ve Krediler Bireysel Emeklilik Sistemi müşteri hizmetleri telefon numarası: 0 850 222 04 44
  • AvivaSA Bireysel Emeklilik Sistemi telefon numarası: 444 11 11
  • Akbank Bireysel Emeklilik Sistemi telefon numarası: 0 216 444 11 11
  • Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi telefon numarası: 0 850 202 20 20
  • Halk Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi telefon numarası: 0 850 800 44 00 / 0 850 800 44 01

BES İptal Numarası Nereden Alınır?

BES iptal numarası almak için öncelikle sistemden çıkış için iptal başvurusu yapmak gerekir. Bu aşama esnasında kişinin hesap bilgileri ve hesap numaraları da teyit edilmektedir. Bireysel Emeklilik Sistemini iptal etmek isteyenler kendi hesap numaraları üzerinden iptal işlemi başlatabilir ve / veya işlemi sonlandırabilir. Bireysel emeklilik sistemi içerisinde verilen iptal numarası yerine hesap numarası da tercih edilebilmektedir.

Bireysel Emeklilik Sistemi İptali Ne Kadar Sürer?

Bireysel Emeklilik Sistemi iptal süresi işlemin yapıldığı yere göre farklılık göstermektedir. Bireysel Emeklilik Sistemi iptali hemen yapılsa da ana para transferi ve diğer süreçler 15 iş gününe kadar uzayabilmektedir. Bu noktada Bireysel Emeklilik Sisteminin hangi kurum tarafından iptal edildiği ve kurumun yoğunluğu gibi unsurlar da göz önünde bulundurulmalıdır.

Bireysel Emeklilik Sistemi iptali genellikle 10 ila 15 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Bu süreyi daha fazla uzatmamak için başvuru sahiplerine iptal başvurularını zaman kaybetmeden yapmaları tavsiye edilmektedir.

Bireysel Emeklilik Sisteminde Cayma Hakkı Var Mı?

Bireysel Emeklilik Sistemi cayma hakkı olan bir sistemdir ancak bu cayma hakkını kullanabilmek için belirli şart ve yönergelere uymak gerekir. Mevzuat gereği Bireysel Emeklilik Sisteminden çıkış yapmak için 45 günlük bir süre verilmektedir. Bu süre Bireysel Emeklilik Sisteminden ücretsiz çıkış yapmak için belirlenmiştir. Ücretsiz çıkış yapmak ise herhangi bir cezai bedel ödemeden ve yatırılan ana parayı eksiksiz almak anlamına gelmektedir.

Bireysel Emeklilik Sisteminden ayrılmak isteyen kişiler cayma haklarını kullandıkları takdirde herhangi bir kayıp yaşamamaktadır. Ancak cayma hakkı süresi geçtikten sonra iptal işlemi yapılır ise yine banka ve kuruma göre değişmekle beraber belirli miktarda kesinti yapılabilmektedir.

Ayrıca Kredi Kartı Bekleyen Provizyon bilgilerine bakabilirsiniz.

Yorum yapın