2022’de Mining İçin En İyi 7 Ekran Kartı

Mining için kullanılabilecek ekran kartları son zamanların en sık konuşulan konuları içerisinde yer almaktadır. 2022’de mining yapmak isteyenler kendileri için en verimli ekran kartlarını bulmak için araştırmalar yapmaktadır. Değeri her geçen gün yükselen kripto paralardan gelen kazançlar madencilik sayesinde artırılabilmektedir. Bu işlem ne kadar kazançlı olsa da birçok zorluğu bünyesinde barındırmaktadır. Madencilik için seçilecek ekran kartlarının çok iyi olması gerekmektedir. Ekran kartı seçiminde nerden başlayacağını bilmeyen kişiler bu yazıdan yararlanabilir. En yüksek performansa sahip ekran kartları yazı içerisinde yer almaktadır.

Madencilik yapmak isteyenler GPU kavramına özen göstermelidir. Bu kavram ekran kartının daha fazla güce sahip olmasını sağladığı gibi madenciliği de daha kolay hale getirmektedir. 25MH/s üretebilen kart 10 MH/s üreten karttan çok da iyi bir güce sahiptir. Bu durum madenciliğin daha kolay yapılabilmesini sağlayacaktır.

Nvidia GeForce GTX 1060

GeForce GTX ekran kartlarında önerilen ilk üründür. 2016 yılında sürülen bu ekran kartı 6 GB boyutuna sahiptir. Pascal mimarisine dayalı yapısı ile dikkatleri üzerine çeken kart Steam Hardware Survey tarafından değerlendirilmiştir. Değerlendirmelere göre bu kartın PC oyunları arasında oldukça sık kullanıldığı fark edilmiştir. Pek çok oyuncu oyunlarını bu kart ile oynamayı tercih etmektedir. Kart, yalnızca oyunlar için değil kripto para için de son derece kullanışlıdır. 6GB ve GDDR5 bellek ile doldurulan bu kart, 4 yıllık orta seviye bir GPU’ya sahiptir.

AMD Radeon RX 590

Radeon RX ilk piyasaya çıkarıldığında pek çok insan tarafından ilgisiz karşılanmıştır. Genel olarak bakıldığında RX 580 modelinin bir tık daha güncellenmiş versiyonu gibi görünen 590, oyun açısından az kullanılsa da madencilik açısından oldukça değerlidir. Sağlam performansı ile gözlerinizi kamaştıracak bu kart minnig için oldukça kullanışlıdır. Madenciler bu ürünün 8 GB olanını tercih ederek 4 GB versiyonundaki performans kayıplarından kaçınmalıdır. Bu ürünün madencilik esnasında ortalama 130 W güç tükettiği saptanmıştır. Piyasada yer alan diğer ekran kartlarına göre bu güç oldukça fazladır.

AMD Radeon RX Vega 56

Radeon RX Vega AMD tarafından geliştirilen kartlar arasında yer almaktadır. Vega mimarisinden yararlanılarak tasarlanan bu ekran kartı 2022’de mining yapmak için oldukça popüler hale gelmiştir. Vega 64 ve Vega 56 tanıtımları sırasında pek çok madenci tarafından hayal kırıklığı oluşsa da kartların beklenenin üstünde bir performans sergilediği görülmektedir. Eğer orta düzey bir kripto madenciliği düşünüyor iseniz Radeon Vega 56 tercih ederek bu isteğinizi yerine getirebilirsiniz.

AMD Radeon RX Vega 64

AMD Radeon genel olarak Vega 56 ile benzetilmektedir. Vega 56 ile Vega 64’ün en büyük farkı 64’ün çok daha güçlü olmasıdır. Kripto para kazıları için son derece uygun olan Vega 64 8 GB belleği ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Ayrıca Vega 56’da 56 hesaplama birimi var iken bu üründe toplam 64 hesaplama birimi mevcuttur. Diğer ekran kartlarından çok daha pahalı olan bu ürün verim açısından istenen performansı sunacaktır.

AMD Radeon RX 580

amd radeon rx 580

Radeon RX 580 kazma işlemlerinden önce ideal bir ekran kartı olarak anılmaya başlamıştır. Şu an ise bu ürün madencilik ile aynı anlama gelmektedir. Dolayısı ile kripto para hareketlendiği zaman piyasa stokları ilk tükenen ekran kartı Radeon 580 RX olmaktadır.

Bu üründe güç tüketimi kontrol altında tutulur iken maliyet hesabı da etkin bir biçimde yapılabilmektedir. Üstün madencilik performansı beklentileri için yararlanılabilecek bu ürün 8GB GDDR5 belleği ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu ekran kartının AMD Radeon RX 590 8GB’e göre özellikler bakımından iki kat iyi olduğu saptanmıştır.

RTX 3090 Ekran Kartı

Bu ekran kartıRTX serisi içerisinde yer alan en güçlü özelliklere sahiptir. RTX 3090 ile üstün teknolojik özelliklere sahip olarak madencilik konusunda başarılı işler yapabilirsiniz. Ortalama 125 MH/s kazım hızı bulunan bu kart hem oyun severlerin hem de kazı yapacakların ilk tercihleri arasında yer almaktadır.

RTX 3080 Ekran Kartı

Mining için ekran kartı 8K çözünürlüğe, HDR kalitesine ve 100 MH/s kazım hızına sahiptir. Radeon RX 580 sayesinde başarılı mining işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Oyunlarınızca, fotoğraf düzenlemelerinizde ya da video düzenlemelerinizde hızlı işlemleri bu kartla elde edebilirsiniz.

Ayrıca Soğuk Cüzdan Nedir? Bilgilerine de bakabilirsiniz.

Yorum yapın