2021’in En İyi İnovasyon Örnekleri

2021 inovasyonları farklı sektörlerde ihtiyaç dahilinde ortaya çıkan yaratıcı çözüm önerilerini içerir. 2021 yılındaki inovasyon örnekleri hem tüketicilerin hem de kurumların aktif şekilde kullanabileceği ürünlerden oluşmaktadır. Her inovasyon örneği, farklı amaçlar için kullanılır ve eğer istenir ise kullanım amacı genişletilebilen örnekler de vardır. Doğal kaynakların daha sürdürülebilir kullanılması gibi hedefler doğrultusunda hazırlanan inovasyon örnekleri farklı şirketler ve bireyler tarafından geliştirilmiştir. Kullanıcıya fayda sağlarken zamandan tasarruf etmeyi de kolaylaştıran bu ürünler 2021 yılının en iyi inovasyon örneklerini oluşturur.

Suya Dayanıklı Telefon Modeli

Su geçirmez telefon modeli son yıllarda kendini daha çok geliştirmiştir. Telefonların gün içerisinde en sık kullanılan elektronik eşya olması, yaşanabilecek kazaların sayısını arttırır. Artan maliyetler, enflasyon ve döviz farklılıkları düşünüldüğünde herkesin her kaza sonrası yeni telefon alması oldukça zordur. Bu sebep ile telefonlar darbelere karşı daha dayanıklı bir hale getirilirken aynı zamanda su geçirmeme özelliği de geliştirilmiştir.

İçindeki Sıvıyı Kendisi Karıştırabilen Kupa

Otomatik karıştırıcısı olan kupa özellikle sıvıyı karıştırmak için kaşık ya da benzeri bir aparat bulunamadığında oldukça yararlı olmaktadır. İnsanların işlerini kolaylaştırmak ve küçük işlere vakit ayırmalarını önlemek için yapılan bu kupa, iyi bir inovasyon örneğidir. Sadece zamana ve emeğe odaklanarak kişilerin bardaklarına koyduğu sıvıyı saniyeler içerisinde karıştırır. Küçük bir pil ile çalışan kupanın maliyeti düşük olmasına karşın gerekliliği hala sorgulanmaktadır.

Paket Ağzı Mühürleyici

Paket mühürleyicisi özellikle paketli gıdaların tüketimi esnasında sık sık tercih edilir. Ağzı açılan paketli ürünlerin bozulmaması ve daha sonra da tüketilmesi için hazırlanmış bir üründür. Kalem pil kullanarak çalışan bu ürün, ağzı açılan paketin yeniden ağzını kapatmak ve içeriye hava girmesini engellemek için yapılmıştır. İnovasyon örnekleri arasında yer alan bu ürün, gıdaların sürdürülebilir tüketimi için yapılmış olsa da paketli gıda tüketimine de teşvik etmektedir.

Bisiklet için Özel Sinyal

bisiklet icin ozel sinyal

Bisiklet sinyali bisiklet koltuğuna monte ederek kullanılan bir üründür. Lazerli yansıtma yöntemi kullanılarak geliştirilmiştir. Bisiklet kullanan kişinin sinyal vermesi, durması ve daha birçok araç özelliğini kullanabilmesi için üretilmiştir. Bisiklet süren kişinin sırtına ışık ile sembollerin belirtilmesi yöntemi ile kullanılır. Kazaları önleme amacı olan bir inovasyon örneğidir.

Otomatik Diş Macunu Sıkıcısı

Diş macunu sıkıcısı içerisine diş macununun sıkıştırılması ile kullanılır. Dönerek kullanılan modelleri olduğu gibi otomatik modelleri de vardır. Diş macunu sıkıcısı manuel olarak üretilen bir inovasyon örneği iken zaman içerisinde ürün çeşitlendirilmiş ve geliştirilmiştir. Diş macunlarının tamamen bitirilebilmesi ve gereksiz kullanım yapılmaması için üretilen bir üründür.

Güneş Enerjisini Kullanan Kamp Çadırı

Güneş enerjisinden yararlanan çadır çok az yerde ve yüksek maliyet ile satışı yapılan bir üründür. Güneş enerjisinden yüksek oranda fayda sağlamak ve kaynakların daha doğru kullanılması için hazırlanmış bir üründür. Enerji üretimini desteklemesi ve sürdürülebilir bir seçenek olması ile ön plana çıkar. Kamp esnasında enerji ve elektrik kaynaklarına erişimin çoğu zaman kısıtlı olduğu düşünüldüğünde güneş enerjisi kullanan kamp çadırı iyi bir inovasyon örneğidir. Ancak çadırın ağırlığı, taşınabilirliği ve erişebilirliği noktalarında soru işaretleri vardır.

Vücut Isısını Enerji için Kullanan Yüzük

Enerji üreten yüzük Amerika Birleşik Devletlerinde üretilmiş olan bir üründür. İnovasyon örneği olsa da günümüzde aktif kullanımı henüz yapılmamıştır. İlerisi için düşünülen giyilebilir teknoloji alanı için bir başlangıç basamağıdır. Vücut ısısından yararlanarak pillerin dolmasını sağlayan özel bir yapısı bulunur. Sürdürülebilir çevre ve kaynak tüketimi için kullanılması hedeflenen bu yüzüğün ileride sık sık kullanılacağı öngörülüyor.

Elektrik Üreten Şarj İstasyonları

Pedallı elektrik üretimi modellerinden biri olan bu şarj istasyonları oldukça kullanışlıdır. Enerjisini, tüketicinin gücünden alan bu ürün hem oldukça yararlıdır hem de döngüsel bir sisteme sahiptir. Döngüsel sistem içerisinde tüketici ücretsiz olarak telefonun, bilgisayarını ya da istediği bir elektronik cihazı şarj ederken bir yandan egzersiz yapma fırsatı da elde etmektedir. Tamamen çevre odaklı olan bu ürün ile hem elektrik ve enerji üretimi dengelenmekte hem de tüketicilere ücretsiz bir alan sağlanmaktadır. İnovasyon örnekleri arasında yer alan bu ürün çevreyi desteklemek ve daha sürdürülebilir kaynak tüketimi için geliştirilmiştir.

Ayrıca İş Planı Nedir? İş Planı Örnekleri Bilgilerine de bakabilirsiniz.

Yorum yapın